LCD Text Generator at TextSpace.net

Rabu, 6 Jun 2012

Facebook Bakal Lingkup?

Salam 1Malaysia,


NEW YORK - Beberapa pelabur mendakwa Ketua Pegawai Eksekutif Facebook, Mark Zuckerberg (gambar kecil) mengetahui lebih awal bahawa saham laman jaringan sosial berkenaan adalah terlebih nilai, lapor akhbar Herald Sun semalam.
Dakwaan mereka yang dikemukakan dalam satu saman baru-baru ini turut menyatakan Zuckerberg menjual sebahagian besar saham Facebook sebelum harga saham tersebut menjunam di bursa AS.
Menurut laman berita hiburan TMZ, saman itu mendakwa bahawa Zuckerberg menyembunyikan maklumat daripada kebanyakan pelabur bahawa model perniagaan Facebook tidak cukup kukuh bagi memperoleh pendapatan pengiklanan untuk menyokong tawaran awam pada nilai AS$38 (RM121.55) sesaham.
Saman berkenaan mendakwa bahawa bank Morgan Stanley, J.P. Morgan Chase dan Goldman Sachs telah memberi amaran kepada Zuckerberg bahawa Facebook telah dinilai terlalu tinggi.
Namun, maklumat tersebut hanya didedahkan kepada kelompok pelabur Facebook terbesar sahaja.
Saham Facebook susut hampir 30 peratus sejak mula diniagakan di bursa saham AS dengan harga AS$38 (RM120) pada 18 Mei lalu.
Kelmarin, saham Facebook merosot AS$0.82 (RM2.58) kepada AS$26.90 (RM84.96). - Agensi


Siap-siap la kita semua delete gambar dalam Facebook, bukan apa takut tak sempat nak delete nanti...  Boleh jadi Facebook akan ditutup selama-lamanya....

Sabtu, 2 Jun 2012

Lelaki Makan Otak(=..=)

Hey wale-wale hey wale-wale...








WASHINGTON - Seorang pelajar sebuah kolej di Amerika Syarikat (AS) mengaku membunuh rakan sebiliknya, memotong badan dan memakan sebahagian otak serta semua hati mangsa, lapor media AS semalam.Alexander Kinyua dari Baltimore, Maryland ditahan pada Selasa lalu selepas polis menggeledah rumahnya kerana abangnya menemui kepala dan tangan mangsa, lapor akhbar Baltimore Sun.Kinyua, 21 yang merupakan pelajar Universiti State Morgan, mengaku bersalah membunuh dan mengerat anggota badan teman sebiliknya, Kujoe Bonsafo Agyei-Kodie.Motif sebenar kejadian masih tidak diketahui dan Kinyua didakwa atas tuduhan membunuh.Kejadian tersebut menambah jumlah jenayah mengerikan yang berlaku di Amerika Utara pada minggu ini. - AFP


yang ni baru boleh makan...

Jumaat, 18 Mei 2012

::Gambar:: Cermin Mata Cool

Salam 1Malaysia,

MindaLelaki tertarik dengan cermin mata yang nampak pelik untuk digunakan. Baru la nampak cool. Betul tak awek-awek?

Awek-awek semua kan suka lelaki yang kelihatan cool so gua pun berkenan nak menjadi seorang yang cool macam yang kat luar sana tuh.

Musim sekarang ni memang sesuai la nak pakai spek mata, sebab cuaca petang pun dah kembali panas. Alhamdulillah!!

Baru la awek-awek cakap gua cool nanti. Kalau pakai time hujan takut dorang cakap gua ni sawan macam sesetengah laki yang suka pakai spek dalam pasaraya Mydin dan Jusco...Jadahnya?


pesyen jari....


hasilnya comel bukan? ala-ala manja gitu....


ini macam censored la pulak...


hok aloh mu pung ada jugok??



Iklan Penaja

Binatang berkepala dua

Salam 1Malaysia,






Isnin, 26 September 2011

Awas!! Permainan Lelaki Terhadap Wanita

Hai semua....

Minda Lelaki tampil dengan konspirasi terbaru lelaki terhadap wanita. Kami berasa kami perlu menyedarkan wanita di luar sana bagaimanakah lelaki miang atau gatal akan memujuk rayu anda.

Pertemuan pertama : Lelaki akan meminta nombor telefon untuk berkenalan. (Mungkin ini perkara biasa zaman sekarang)

Kedua : Berjinak-jinak mengajak anda memegang tangan. (Sesetengah daripada mereka berasa biasa akan perkara ini)

Ketiga : Mereka akan meminta izin kepada anda untuk melakukan perkara yang lebih seperti meraba-raba atau berkucupan. (Jika anda melayan permintaan mereka, anda telah terperangkap)

Keempat : Pada masa ini, mereka cuma mempunyai satu langkah sahaja lagi untuk merampas mahkota anda. Awas!! 

Kelima : Saat mereka meninggalkan anda. Ini yang paling kami tidak gemari. Dah bantai sedap-sedap, boleh blah macam tu je...

Anda masih blurrr?? Lihat karikatur di bawah.....




Semoga semua mendapat manfaat. Kepada lelaki semua, jangan marahkan saya kerana menyedarkan perempuan semua. 



Khamis, 22 September 2011

Lawak : Gentel Telur

Hai semua.....

Jom tiru macam binatang bawah ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...